Blog

Een gluten- en caseine vrij dieet? Werkt het?

We zijn 4 weken met het hele gezin op een gluten- en caseinevrij dieet gegaan. Een glutenvrij dieet ken je vast wel. Overal waar tarwe in zit (en dat is best veel) mag je niet eten. Caseine is wat minder bekend, maar dit is de eiwit in melk. Het komt erop neer, dat je geen enkel melkproduct mag.

sinterklaas autimom academy

Zo maak je de Sinterklaas-periode rustiger voor je kind

De Sinterklaas-periode kan voor jouw kind een hele lastige tijd zijn. Jouw kind kan het als heel spannend ervaren en is misschien voortdurend onrustig. Zo wordt dit leuke kinderfeest er niet gezelliger op voor jouw kind (en ook niet voor jou). Hier vind je alle tips om deze periode wat rustiger te maken voor je kind (en voor jou)

Naast je kind staan. Hoe doe je dat?

Je kan wel van alles willen van je kind, maar jouw kind met autisme zal zich niet zomaar aanpassen aan jou. Jouw kind is niet in staat om aan te kunnen voelen wat er van hem/haar verwacht wordt. Zij beleven de wereld om hen heen op een andere manier.

Hoe ga je om met de mening van jouw omgeving

Jouw kind is anders, gedraagt zich anders en daar vinden anderen vaak iets van. Jouw omgeving heeft altijd wel een mening, want de beste stuurlui staan tenslotte altijd aan wal. Mensen zijn zich vaak niet bewust welk effect de kracht van hun woorden op de ander heeft.