Blog

rouw en een kind dat anders us

Waarom rouwen zo belangrijk is?

Wat betekent het voor jou, dat jouw kind anders is. Met welke heftige gevoelens krijg je zoal te maken en hoe kan je hiermee omgaan. Waarom is het zo belangrijk om deze gevoelens door te maken en ze niet weg te stoppen. Ik leg het je uit in dit blog en vertel je er uitgebreid over mijn podcast.

Hoe je tijd voor jezelf kan inplannen naast de zorg voor je kind?

Hoe kan jij je dag of week zo inplannen, zodat je ook wat meer tijd voor jezelf kan nemen? Dit gaat je alleen lukken als jij je tijd efficiënt en zorgvuldig inplant. En een manier kan zijn door jouw taken zoveel mogelijk te clusteren en niet van de ene taak naar de andere taak te hoppen, te multitasken.

Als jij je altijd verantwoordelijk voelt voor het gedrag van je kind

Herken je dit? Jouw kind vertoont bepaald gedrag en jij voelt aan alles, dat het jouw schuld is. Je hebt het in jouw beleving weer niet goed aangepakt. Je voelt je voortdurend verantwoordelijk voor het gedrag van jouw kind. Hierdoor probeer je er alles aan te doen om te voorkomen, dat je kind overprikkeld raakt en sta je dus altijd aan.

Hoe maak je een keuze voor je kind

6 Tips hoe je toch die lastige keuze kan maken voor je kind.

Niets is moeilijker voor een moeder om ingrijpende beslissingen te moeten nemen voor haar kind. Als je kind hebt dat anders is, dan doe je dit helaas vaker dan je zou willen. Laat ik mijn kind wel naar die kinderverjaardag gaan? Is Speciaal Onderwijs wel of niet de juiste plek voor mijn kind? Gaan we wel starten met medicatie of wachten we nog even?

Waarom jij jezelf altijd wegcijfert.

Vind jij het ook zo lastig om jezelf op de eerste plaats te zetten? Cijfer jij jezelf ook weg, omdat je altijd druk bent met de zorg voor je kind en je gezin?⁠⁠Vooral als je een kind hebt, dat anders is, heb je weinig tijd voor jezelf. Jouw kind vraagt zoveel van jou, dat je … Waarom jij jezelf altijd wegcijfert. Lees verder »

Een gluten- en caseine vrij dieet? Werkt het?

We zijn 4 weken met het hele gezin op een gluten- en caseinevrij dieet gegaan. Een glutenvrij dieet ken je vast wel. Overal waar tarwe in zit (en dat is best veel) mag je niet eten. Caseine is wat minder bekend, maar dit is de eiwit in melk. Het komt erop neer, dat je geen enkel melkproduct mag.

Naast je kind staan. Hoe doe je dat?

Je kan wel van alles willen van je kind, maar jouw kind met autisme zal zich niet zomaar aanpassen aan jou. Jouw kind is niet in staat om aan te kunnen voelen wat er van hem/haar verwacht wordt. Zij beleven de wereld om hen heen op een andere manier.