Blog

Als jij je altijd verantwoordelijk voelt voor het gedrag van je kind

Herken je dit? Jouw kind vertoont bepaald gedrag en jij voelt aan alles, dat het jouw schuld is. Je hebt het in jouw beleving weer niet goed aangepakt. Je voelt je voortdurend verantwoordelijk voor het gedrag van jouw kind. Hierdoor probeer je er alles aan te doen om te voorkomen, dat je kind overprikkeld raakt en sta je dus altijd aan.

Hoe maak je een keuze voor je kind

6 Tips hoe je toch die lastige keuze kan maken voor je kind.

Niets is moeilijker voor een moeder om ingrijpende beslissingen te moeten nemen voor haar kind. Als je kind hebt dat anders is, dan doe je dit helaas vaker dan je zou willen. Laat ik mijn kind wel naar die kinderverjaardag gaan? Is Speciaal Onderwijs wel of niet de juiste plek voor mijn kind? Gaan we wel starten met medicatie of wachten we nog even?

Waarom jij jezelf altijd wegcijfert.

Vind jij het ook zo lastig om jezelf op de eerste plaats te zetten? Cijfer jij jezelf ook weg, omdat je altijd druk bent met de zorg voor je kind en je gezin?⁠⁠Vooral als je een kind hebt, dat anders is, heb je weinig tijd voor jezelf. Jouw kind vraagt zoveel van jou, dat je … Waarom jij jezelf altijd wegcijfert. Lees verder »

Een gluten- en caseine vrij dieet? Werkt het?

We zijn 4 weken met het hele gezin op een gluten- en caseinevrij dieet gegaan. Een glutenvrij dieet ken je vast wel. Overal waar tarwe in zit (en dat is best veel) mag je niet eten. Caseine is wat minder bekend, maar dit is de eiwit in melk. Het komt erop neer, dat je geen enkel melkproduct mag.

Naast je kind staan. Hoe doe je dat?

Je kan wel van alles willen van je kind, maar jouw kind met autisme zal zich niet zomaar aanpassen aan jou. Jouw kind is niet in staat om aan te kunnen voelen wat er van hem/haar verwacht wordt. Zij beleven de wereld om hen heen op een andere manier.

Hoe ga je om met de mening van jouw omgeving

Jouw kind is anders, gedraagt zich anders en daar vinden anderen vaak iets van. Jouw omgeving heeft altijd wel een mening, want de beste stuurlui staan tenslotte altijd aan wal. Mensen zijn zich vaak niet bewust welk effect de kracht van hun woorden op de ander heeft.