Hi, ik ben Renske

Inmiddels ben ik al ruim 12 jaar moeder van een zoon en een dochter. Mijn zoon Thijs heeft autisme en heb ik net als veel andere moeders, die een kind hebben, dat anders is geworsteld met mijn eigen emoties, getwijfeld aan mezelf of ik wel een goede moeder ben. Of het gedrag dat mijn kind vertoont, niet mijn schuld is. Drie keer heb ik tegen een burnout aan gezeten, omdat ik alleen maar bezig was met de zorg voor mijn kind en mijn gezin.

Mijn achtergrond als verpleegkundige...

Qua kennis wist ik heel goed hoe je een kind moest opvoeden. Ik ben meer dan 10 jaar werkzaam geweest als verpleegkundige. Begonnen op het consultatiebureau, daarna als schoolverpleegkundige en zelfs als stafverpleegkundige, en was ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van opvoeding. Een kind opvoeden dat “anders” is, dat was niet te vergelijken met wat ik had geleerd. Inmiddels weet ik, dat niemand je dit kan leren. Dat moet je vooral ervaren.

In 2011 ging het roer volledig om

In 2011 zijn wij met gezin naar Thailand geëmigreerd. We hebben hier intens van genoten en het heeft ons wel geleerd om het echt zelf te doen. Zonder enige professionele hulp moesten we voor ieder probleem een oplossing bedenken, want kind opvoeden met autisme aan de andere kant van de wereld. Is wel een uitdaging, maar die gingen we nooit uit de weg. Uiteindelijk zijn we na 7 jaar teruggekomen naar Nederland, omdat er geen passende school meer was voor Thijs en het Speciaal Onderwijs in Nederland een betere plek voor hem zou zijn.

In al die jaren ben ik gegroeid van onzekere moeder naar een kick ass mom. Hier heb ik meer dan 10 jaar aan kennis vanuit de Jeugdgezondheidszorg voor nodig gehad, een emigratie naar ZO-Azië en door me meer dan 12 jaar te focussen op mijn persoonlijke ontwikkeling door cursussen tevolgen en vooral door te leren vallen en opstaan als moeder.
 
En dat gun ik jou ook zo! 
 
Daarom heb ik vorig jaar Autimom Academy opgericht, om jouw steuntje in de rug te zijn.

Wat je nog meer over mij moet weten

Eerlijkheid duurt het langst

Ik ben altijd eerlijk. Ik maak de dingen niet mooier dan ze zijn. Ook zal ik de ander altijd de andere kant van een situatie laten inzien. Ik geloof erin, dat iedereen het beste voor heeft met de ander, maar dat het niet altijd lukt om dit op de juiste manier te uiten. Ik geloof oprecht in goedheid van de mens. 

Kwetsbaarbaarheid is krachtig

Jezelf kwetsbaar opstellen zie ik als een kracht. Daar heb je moed voor nodig. Ik voel me als moeder op momenten echt moedeloos en deze gevoelens mogen er zijn. Ik ga altijd vol door mijn gevoel heen, maar niet te lang. Dan pak ik mezelf weer op en zet de schouders eronder.

Voor ieder probleem een oplossing

Mijn motto is altijd al geweest, dat voor ieder probleem een oplossing is. Iedere mens heeft het op momenten zwaar in het leven. Het gaat er niet om wat er in je leven gebeurt, maar hoe je hiermee omgaat. Ik ben heel realistisch en in mijn ogen alles is mogelijk. 

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat....

Volg je me al op Instagram

pijlen