Hi, ik ben Renske

Inmiddels ben ik al ruim 12 jaar moeder en heeft mijn oudste zoom, Thijs autisme. Ik heb net als veel andere moeders, die een kind hebben, dat anders is geworsteld met mijn eigen emoties, getwijfeld aan mezelf of ik wel een goede moeder ben. Of het gedrag dat mijn kind vertoont, niet mijn schuld is. Drie keer heb ik tegen een burnout aan gezeten, omdat ik alleen maar bezig was met de zorg voor mijn kind en mijn gezin.

Mijn werk als verpleegkundige...

Qua kennis wist ik heel goed hoe je een kind moest opvoeden. Ik ben meer dan 10 jaar werkzaam geweest als verpleegkundige in de Jeugdgezondheidszorg. Begonnen op het consultatie-bureau, daarna als school-verpleegkundige en heb ik jarenlang gezinnen begeleid en ondersteunt waar dit nodig was. Daarna heb ik als stafverpleegkundige andere verpleegkundigen mogen opgeleiden, en was op de hoogte van de laatste landelijke ontwikkelingen. 

Wat ik in al die jaren had geleerd kwam, kwam op geen enkele manier overeen met het moederschap. Een kind opvoeden dat “anders” is, dat was niet te vergelijken met alle kennis die ik had. Inmiddels weet ik, dat niemand je dit kan leren. Dat moet je vooral ervaren.

Na 7 jaar in Thailand gewoond te hebben met het gezin en na een zeer heftige periode na terugkomst in Nederland ging bij mij het roer om. Ik was het zat om constant op overlevingsstand te staan en niet te genieten van het leven. Ik hield enorm van mijn gezin, maar alle zorg voor Thijs ging ten koste van mij. Ik vond mezelf niet leuk meer en was niet de gezelligste moeder. 

Ik had al zoeveel gelezen over autisme en alles wat daarbij hoorde. Na de nodige hulpverlening in huis te hebben gehad en gehoord te hebben, dat wij het als ouders echt deden. Wist ik, dat ik degene was, die aan de slag moest gaan. Ik moest die verandering aangaan met mezelf. Zo ben ik me gaan verdiepen in alles, dat met persoonlijke ontwikkeling te maken heeft. Heb cursussen gevolgd en ben de strijd met mezelf aangegaan door te luisteren naar mijn innerlijke stem. Wat heb ik nu echt nodig om goed te voelen. Hoe kan ik ndie moeder zijn, die ik zo graag wil zijn.

“Hoe kan ik gaan leven in plaats van overleven”

En ben ik gegroeid van onzekere moeder naar een kick ass mom. Door dit te delen via vlogs, kwam ik erachter dat heel veel moeders hier tegenaan liepen en er eigenlijk geen aandacht is voor de rol van de moeder als er een zorgintensief kind is binnen het gezin.
Dat kon in mijn ogen niet…  en zo ben ik een programma gaan ontwikkelen voor moeders van een kind dat anders is.
 
Want als het goed gaat met de moeder, gaat het ook goed met jouw kind en je gezin 
 

Wat je nog meer over mij moet weten

Eerlijkheid duurt het langst

Ik ben altijd eerlijk. Ik maak de dingen niet mooier dan ze zijn. Ook zal ik de ander altijd de andere kant van een situatie laten inzien. Ik geloof erin, dat iedereen het beste voor heeft met de ander, maar dat het niet altijd lukt om dit op de juiste manier te uiten. Ik geloof oprecht in de goedheid van ieder mens. 

Kwetsbaarbaarheid is krachtig

Jezelf kwetsbaar opstellen zie ik als een kracht. Daar heb je moed voor nodig. Ik voel me als moeder op momenten echt moedeloos en deze gevoelens mogen er zijn. Ik ga altijd vol door mijn gevoel heen, maar niet te lang. Dan pak ik mezelf weer op en zet de schouders eronder.

Voor ieder probleem een oplossing

Mijn motto is altijd al geweest, dat voor ieder probleem een oplossing is. Iedere mens heeft het op momenten zwaar in het leven. Het gaat er niet om wat er in je leven gebeurt, maar hoe je hiermee omgaat. Ik ben heel realistisch en in mijn ogen alles is mogelijk. 

Als je me zou kennen, dan zou je weten dat....

Volg je me al op Instagram

pijlen